Het Weer

Zuid-Amerika is qua klimaten enorm divers. Vrijwel alle klimaattypes zijn vertegenwoordigd. Het grootste gedeelte van dit schitterende werelddeel heeft een tropisch klimaat. Maar in de bergen kan het door het hoogbergklimaat ook erg koud worden. Bekijk dus van te voren goed of je warme kleding mee moet nemen.

De Winter

De wintermaanden zijn de beste maanden om Zuid-Amerika te bezoeken. Het weer is in deze maanden het aangenaamst. We raden je dan ook aan om Zuid-Amerika te bezoeken in de maanden: november, december, januari, februari en maart. Tip: In de wintermaanden is het zuidelijke deel van Chili erg koud. Je kunt het zuidelijke deel van Chili daarom beter in het voorjaar bezoeken!

De Zomer

In de zomer kan het erg warm worden in Zuid-Amerika. Vooral in het binnenland en het noorden kunnen de temperaturen hoog oplopen in de zomer. Wil je het zuiden van Zuid-Amerika bezoeken? Dit kan je het beste in het voorjaar of de zomer doen!

Wanneer een reis boeken naar Zuid-Amerika? Je kan Zuid-Amerika het beste in de maanden: november, december, januari, februari en maart bezoeken!