Landen van Zuid-Amerika

Zuid-Amerika bestaat uit 12 verschillende landen die allemaal hun eigen unieke karakter hebben. Elk Zuid-Amerikaans land is dankzij de warme cultuur en de prachtige natuur uitstekend geschikt voor een fantastische vakantie.
De landen:

Argentinië

zuid-amerika-iguazu-watervallen

Iguazu watervallen

Het land van de tango, heerlijke steaks, wonderbaarlijke gletsjers en avontuurlijke bergen. Ga dansen met de gastvrije en muzikale bevolking in Buenos Aires, de bruisende hoofdstad. Of bezoek een van de meren in Patagonië om de bijzondere gletsjers te bewonderen. Je kan ook de Pampa vlaktes op waar de gaucho’s rondtrekken met de grote groepen koeien om ‘s avond te genieten van een van de beroemde Argentijnse steaks. In Argentinië is voor iedereen iets te doen!

Hoofdstad: Buenos Aires
Taal: Spaans
Munt: Argentijnse Peso
Bekende bezienswaardigheid: Iguazu watervallen

Bolivia

zuid-amerika-salar-de-uyuni

Salar de Uyuni

Bolivia staat bekend om zijn vele contrasten, in zowel de natuur als in de bevolking. Dit maakt Bolivia een zeer interessant plek om een keer te bezoeken. Het grootste deel van Bolovia ligt inde Amazone maar de meeste reizigers zullen dit land vooral kennen vanwege de bergen en de zoutvlaktes. Toch is een bezoek aan het regenwoud ook zeker de moeite waard! Bolivia is daarnaast het meest traditionele land van Zuid-Amerika met een grote, veelal arme, inheemse bevolking.

Hoofdstad: Sucre
Taal: Spaans
Munt: Boliviano
Bekende bezienswaardigheid: Salar de Uyuni (zoutvlaktes)

Brazilië

zuid-amerika-cristo-redentor

Cristo Redentor

Carnaval, de Copa cabana en Rio de Janeiro. Brazilië is misschien wel het meest muzikale en temperamentvolle land van Zuid-Amerika. Het is in ieder geval het grootste Zuid-Amerikaanse land. Naast de fantastische cultuur en sfeer die je in de steden kan beleven, staat het land natuurlijk ook bekend om zijn enorme regenwouden en fantastische stranden. Dit maakt Brazilië het perfecte land voor een reis die bestaat uit fantastische stedentrips en ongekende excursies in de natuur.

Hoofdstad: Brasilia
Taal: Portugees
Munt: Real
Bekende bezienswaardigheid: Christo Redentor

Chili

zuid-amerika-paaseiland

Paaseiland

Chili wordt steeds populairder. En terecht want het is een paradijs voor backpackers. Dat komt vooral door de grote hoeveelheid aan enorm contrasterende natuur en de vriendelijke bevolking. Daarnaast staat Chili ook bekend als een veilig land. Kortom, ideaal om doorheen te trekken! Bezoek tijdens je tocht vooral het prachtige Patagonië, de bijzondere stad Santiago en het mysterieuze Paaseiland.

Hoofdstad: Santiago
Taal: Spaans
Munt: Chileense Peso
Bekende bezienswaardigheid: Paaseiland

Colombia

zuid-amerika-cartagena

Cartagena

De tropische jungle, woeste rotswoestijnen, prachtige witte stranden, ruige prairies en besneeuwde bergen. Koloniale dorpjes, bruisende steden, kleurrijke markten, uitgestrekte koffieplantages en een zeer gastvrije bevolking. Colombia heeft het allemaal! En nu Colombia zijn drugs- en rebellenreputatie achter zich laat, ontdekken steeds meer toeristen dit bijzondere land.

Hoofdstad: Bogata
Taal: Spaans
Munt: Colombiaanse Peso
Bekende bezienswaardigheid: Cartagena

Ecuador

zuid-amerika-galapagos

Iguana op Galapagos

Ecuador is misschien geen groot land maar net zoals de meeste Zuid-Amerikaanse landen is het enorm gevarieerd. Het is een land dat nog erg authentiek is dankzij de traditionele volksstammen en de vele zeldzame diersoorten die er te vinden zijn. Ben je dus op zoek naar een unieke vakantie, dan is Ecuador zeker aan te raden!

Hoofdstad: Bogata
Taal: Spaans
Munt: Amerikaanse Dollar
Bekende bezienswaardigheid: Galapagos eilanden

Guyana

zuid-amerika-kaieteur-waterval

Kaieteur waterval

Guyana is een klein land en wordt niet vaak bezocht. En dat is jammer want het is een prachtig land met een rijke historie. Door de koloniale invloeden heeft het hele land een zeer Caribische sfeer. Het grootste deel van het land bestaat uit regenwoud en er is daardoor een enorme rijkdom aan wildlife. Hou jij wel van een avontuur, wellicht dat Guyana iets voor jou is.

Hoofdstad: Georgetown
Taal: Engels
Munt: Guyaanse dollar
Bekende bezienswaardigheid: Kaieteur waterval

Paraguay

zuid-amerika-itaipu-dam

Itaipu dam

Paraguy is een nog redelijk onbekende vakantiebestemming. Hierdoor is het nog een ongerept land dat nog niet aangetast is door het massatoerisme. Een kans om dit schitterende land te ontdekken zoals het nu nog is. Mooie, oude dorpjes liggen vlak bij hippe, grote steden. De wilde jungel gaat over in de ruige vlaktes van de ‘Chaco’.  Net zoals vele Zuid-Amerikaanse landen is het divers en en is er voor iedereen iets te beleven.

Hoofdstad: Asuncion
Taal: Spaans
Munt: Guarani
Bekende bezienswaardigheid: Itaipu dam

Peru

zuid-amerika-machu-picchu-klein

Machu Picchu

Denk je aan Peru dan denk je aan Machu Picchu en aan lama’s. Maar dat is zeker niet het enige wat er te vinden is in dit mooie land. Wat te denken van de vriendelijke bevolking in hun kleurrijke klederdracht? Of het wonderschone Titicacameer? Ben je meer van de steden, bezoek dan de hoofdstad Lima of de oude Inca hoofdstad Cusco.

Hoofdstad: Lima
Taal: Spaans
Munt: Sol
Bekende bezienswaardigheid: Machu Picchu

Suriname

zuid-amerika-brownsberg

Natuurpark Brownsberg

Een vakantie naar Suriname zal vooral in het teken staan van het regenwoud en de bijzondere dieren die daar wonen. Uiteraard zijn er ook genoeg dorpjes en andere bezienswaardigheden die het bezoeken waard zijn. Het koloniale karakter van Suriname komt het meest naar boven in Paramaribo. Deze mooie en historische stad is voor veel vakantiegangers het beginpunt van hun ontdekkingsreis in dit mooie, tropische land.

Hoofdstad: Paramaribo
Taal: Nederlands
Munt: Surinaamse Dollar
Bekende bezienswaardigheid: Brownsberg

Uruguay

zuid-amerika-punta-del-este

Punta del Este

Het is het kleinste land van Zuid-Amerika en met maar 4 miljoen inwoners is het echt een dunbevolkt land. Maar de mensen die er wonen zijn over het algemeen erg gastvrij en relaxt. Uruguay is niet voor niks het eerste land dat wiet volledig heeft gelegaliseerd. Steeds meer mensen beginnen dit land te ontdekken als vakantiebestemming. Niet zo gek want de combinatie van ongerepte natuur, de vriendelijke bevolking en het feit dat het een heel veilig land is, maakt dat reizen in Uruguay echt heel fijn is.

Hoofdstad: Montevideo
Taal: Spaans
Munt: Uruguay Peso
Bekende bezienswaardigheid: Punta del Este

Venezuela

zuid-amerika-angel-falls

Angel Falls

Venezuela is een land dat momenteel vooral bekendstaat om zijn politieke onrust. Dit weerhoud ook veel mensen om naar dit Zuid-Amerikaanse land te reizen. Zonde, want het is een schitterend land met een enorme rijke natuur. De bevolking is vriendelijk en is blij als mensen hun land bezoeken. Wil je ook op avontuur in Venezuela, laat je dan vooraf goed informeren!

Hoofdstad: Caracas
Taal: Spaans
Munt: Bolivar
Bekende bezienswaardigheid: Angel Falls