Bezienswaardigheden in Zuid-Amerika

Zuid-Amerika is een prachtig werelddeel met veel verschillende culturen en inwoners. Wanneer je op vakantie gaat naar Zuid-Amerika wil je natuurlijk wel de mooiste plekjes zien! Wij helpen je natuurlijk graag om je een prachtige reis door Zuid-Amerika te maken! Daarom hebben we de 5 mooiste bezienswaardigheden van Zuid-Amerika op een rijtje gezet.

1. Machu Picchu
Voor velen zal het geen verrassing zijn dat deze bezienswaardigheid in deze lijst staat. De Machu Picchu in Peru is dan ook een pareltje! Deze oude stad stamt uit het Inca-tijdperk. Aan de ruïnes is goed te zien hoe het leven van de Inca’s eruit zag. Ga je op vakantie naar Zuid-Amerika? Dan is deze plek iets dat zeker niet op je lijstje mag ontbreken!

2. Patagonië
Dit natuurgebied strekt zich uit over zowel Argentinië als Chili. Het gebied bestaat uit prachtige bergen, enorme meren en indrukwekkende gletsjers. Dit gebied is dan ook echt een one of a kind. Voor de wandelaars onder ons is dit zeker een aanrader!

3. Iguazu watervallen
Een ander prachtig natuurgebied, dat je zeker gezien moet hebben, is het gebied waar de Iguazu watervallen zich bevinden. Deze watervallen stromen op de grens tussen Argentini”en Brazilië. Je kunt hier genieten van honderden prachtige watervallen!

4. Pantanal
Ga je tijdens je reis naar Zuid-Amerika naar Brazilië? Dan mag een bezoekje aan Pantanal zeker niet ontbreken! Dit is namelijk een prachtig moerasgebied, waar je de prachtigste flora en fauna tegenkomt. Pantanal is meer dan vijf keer zo groot als ons land.

5. Salar de Uyuni
Deze prachtige en enorme zoutvlakte ligt in Bolivia. Voor velen is dit hét mooiste gebied van Bolivia. Wanneer je deze zoutvlakte bezoekt, besef je je dat je deel uitmaakt van een grote, prachtige wereld. Tip: Bekijk de zonsondergang, als je hier bent. Dit zal een van de mooiste zonsondergangen zijn, die je ooit hebt gezien!
Foto’s van Zuid-Amerika