Algemene informatie Zuid-Amerika

Ga je op vakantie naar Zuid-Amerika? Dan komt wat informatie over Zuid-Amerika altijd van pas! Zuid-Amerika is een bijzonder continent, waar veel verschillende culturen met elkaar samenleven. Dit maakt Zuid-Amerika zeer uniek. Een vakantie naar Zuid-Amerika is dan ook zeker aan te raden. Er is namelijk voor ieder wat wils! Zo vind je er kilometerslange stranden, avontuurlijke jungles en prachtige vlaktes.
Het weer in Zuid-Amerika

Zuid-Amerika ligt voor het overgrote deel in de tropische zone. Dit betekent dat het vrijwel altijd lekker weer is in Zuid-Amerika. Dit maakt Zuid-Amerika dan ook een ideale vakantiebestemming voor liefhebbers van de zon! De natuurlijke begroeiing van de delen met het tropische klimaat, is het regenwoud.

Het Andesgebergte in Zuid-Amerika heeft een hooggebergteklimaat, waardoor het er zeer fris kan worden. Toeristen, die deze bergen intrekken, dienen zich dan ook warm te kleden.

Reistips voor een vakantie naar Zuid-Amerika

Om je een beetje op weg te helpen tijdens je vakantie in Zuid-Amerika hebben we de beste reistips voor je op een rijtje gezet!

  • Kijk van tevoren welke inentingen je nodig hebt.
  • De beste maanden om Zuid-Amerika te bezoeken zijn: november, december, januari, februari en maart.
  • Kijk van tevoren welk reisadvies de Nederlandse regering afgeeft, voordat je een reis boekt.
  • Heb ik een visum nodig voor Zuid-Amerika? Nee, dat hoeft niet!
  • Kijk naar de weersvoorspelling van de plaats waar je heen gaat om vervelende verrassingen te voorkomen.
  • Sluit een reisverzekering af, voordat je op vakantie naar Zuid-Amerika gaat.