Informatie Zuid-Amerika

Voor liefhebbers van een relaxte vakantiesfeer is Zuid-Amerika de ideale vakantiebestemming! Zuid-Amerika heeft alles wat je zoekt. Zo vind je er kilometers lange stranden, prachtige bergmeren, avontuurlijke jungles en andere prachtige landschappen. Daarnaast is ook het wildleven van Zuid-Amerika zeer indrukwekkend. De lokale bevolking van Zuid-Amerika staat bekend om zijn hartelijkheid. In het kort: Zuid-Amerika is een prachtig continent met een rijke historie!
Feiten

Ga voor alle feiten naar feitentabel.

naam Zuid-Amerika
Taal O.a. Spaans, braziliaans
Geld meerdere munteenheden
Vliegtijd 9 uur
Tijdsverschil 6 of 7 uur verschil met Nederland
Populaire Bestemmingen Brazilië, Argentinië, Peru, Chili
Gemiddelde temperatuur Zomers rond 30°C, winters rond 20°C
Reismogelijkheden Vliegtuig

Klimaat

Zuid-Amerika is qua klimaten enorm divers. Vrijwel alle klimaattypes zijn vertegenwoordigd. Het grootste gedeelte van dit schitterende werelddeel heeft een tropisch klimaat. Maar in de bergen kan het door het hoogbergklimaat ook erg koud worden. Bekijk dus van te voren goed of je warme kleding mee moet nemen.

Vakantie

Een vakantie naar Zuid-Amerika is op zich niet duur. De prijzen in Zuid-Amerika zijn vergelijkbaar of goedkoper met die van Nederland. De grootste kostenpost is het vliegticket, deze is in verhouding duurder dan een vliegvakantie naar bijvoorbeeld Spanje.